Citeste sfaturi gratuite ca sa-ti dai sanatatea la maxim
Citeste sfaturi gratuite ca sa-ti dai sanatatea la maxim:

SCHIZANDRA, LICOAREA FRUMUSETII

SCHIZANDRA, LICOAREA FRUMUSETII

In cautarea frumusetii, suntem deseori tentati sa intervenim – mai mult sau mai putin intruziv – asupra exteriorului. Medicina traditionala chineza insa propune de cateva mii de ani sa ne infrumusetam din interior spre exterior.

Din seria remediilor de infrumusetare, locul I este ocupat de micutele fructe Schisandra chinensis, sau in limba localnicilor Wu Wei Zi, supranumite ‘chintesenta ierburilor tonice chinezesti’.

De-a lungul timpului, Schizandra a fost o planta foarte populara in randul femeilor si barbatilor instariti ai Chinei, cu precadere in randul femeilor de la curtea imperiala, pentru efectele sale de pastrare a tineretii si de reintinerire a pielii. Se spune ca cei care folosesc regulat Schizandra vor ramane tineri atat fizic, cat si fiziologic.

De fapt, Schizandra este planta care le face pe toate (dezvolta si protejeaza energiile primare ale vietii), iar folosirea ei regulata promoveaza vitalitatea si frumusetea. Fructele au bineinteles mai multe valente: imbunatesc memoria si agerimea mintii, maresc energia sexuala si sprijina functiile sexuale atat la femei, cat si la barbati.

Schizandra e folosita insa cu precadere pentru infrumusetarea pielii (ajutand la purificarea sangelui) si pentru protejarea ei fata de efectele daunatoare ale vantului. Pentru ca este o planta astringenta, ajuta pielea sa ramana hidratata. De altfel, dupa cateva luni de folosire a ceaiului de Schizandra pielea devine stralucitoare si curata.

Wu Wei Zi inseamna ‘fructul cu cinci arome’,  Schizandra reunind toate cele 5 gusturi – acru, amar, dulce, picant si sarat, deci posedand esenta tuturor celor cinci energii elementale – lemn, foc, pamant, metal si apa. Datorita acestei caracteristici, Schizandra sta la loc de cinste in randul tonicelor datatoare de sanatate, alaturi de Ginseng, Reishi si Goji.

Cum facem sa ne bucuram de beneficiile fructelor Schizandra? Iarna facem ceai cald – infuzam 10-15 minute 2 lingurite din fructele uscate in 500 ml apa fierbinte. Apoi il consumam pe tot timpul zilei.

Vara, dupa ce preparam ceaiul il racim si il combinam dupa bunul plac cu 500 ml suc proaspat de fructe si ne racorim cu acest elixir pe tot parcursul zilei.

Spune-mi parerea ta!

Comentati ca si oaspete. Autentificare optionala dedesubt.