Citeste sfaturi gratuite ca sa-ti dai sanatatea la maxim
Citeste sfaturi gratuite ca sa-ti dai sanatatea la maxim:

MA ACCEPT NECONDITIONAT CHIAR ACUM

Acum cativa ani am vazut-o pentru prima data pe Dr. Christiane Northrup – vorbind in documentarul Food Matters. Am inceput s-o urmaresc in social media si a devenit o inspiratie constanta pentru mine.

Nu doar pentru ca e trecuta de 65 de ani si e proaspata si tanara si sanatoasa. Si nici doar pentru ca-mi impartaseste valorile feministe, in fapt umaniste, care spun ca fiecare fiinta e valoaroasa si ca nu exista cineva mai merituos si mai indreptatit decat altul. Si nici pentru ca vorbeste minunat despre relatia mama-fiica, atat de relevanta pentru mine. Si nici pentru ca si-a pus activitatea medicala in slujba femeilor de toate varstele. Pentru mine este un model de om care nu doar asteapta sa traiasca o viata frumoasa si implinita, ci si-o faureste zi de zi prin ganduri si atitudine si actiuni.

Realizatorii Food Matters au avut-o invitata si in al doilea lor documentar, Hungry for Change, si iata un fragment din cele spuse de ea acolo. Sper sa va inspire si pe voi, asa cum ma inspira pe mine!

“Cred de fapt ca iubirea de sine este cheia pentru tot. Fara ea, nimic altceva nu va fi sustenabil. Pentru ca daca mintea iti da mesaje – nu fac doi bani, viata mea nu are insemnatate, sunt un esec, gresesc tot timpul, niciodata nu voi fi suficient de buna, nu voi reusi nimic, nimeni nu ma iubeste – primul lucru de facut e sa recunosti ca mesajele astea sunt acolo. Louise Hay are o practica minunata si toti ar trebui s-o facem, cu adevarat s-o facem, pentru 30 zile, eu chiar am scris-o ani de zile pe retetele pe care le dadeam. Este “Ma accept neconditionat chiar acum”. O scriam pe retetele pacientelor si treaba lor era sa-si lipeasca mesajul asta pe oglinda din baie si de doua ori pe zi sa se priveasca adanc in oglinda si sa spuna “ma accept neconditionat chiar acum”. Si apoi astepti ca mesajele sa apara – nu faci doi bani, in nici un caz nu o sa te poti iubi, uita-te la coapsele tale, vezi cata celulita au?, dar fundul ala al tau?, esti prea grasa, esti necasatorita, esti o femeie trecuta care are pisici, nimic din ce esti nu e ok! Asta va aparea si e ok. E ok! Dar daca faci practica de 30 de zile, prin ziua 28 ceva se schimba in interior. Si incepi s-o crezi pentru ca iti plantezi o noua afirmatie. Rudyard Kipling spunea “Sunt un dealer de cuvinte, iar cuvintele sunt cel mai puternic drog cunoscut de omenire”. Asa ca iti dai mesaje diferite si cand incepi sa faci asta, incepi sa-ti dezvolti, ca pe un muschi, sinele martor, care te asculta in timp ce-ti vorbesti. Si cu cat sinele martor e mai puternic, cu atat vei fi mai sanatoasa. Ca medic, lasati-ma sa va spun ce face iubirea de sine – imbunatateste auzul, vazul, scade tensiunea arteriala, creste functia pulmonara, ritmul cardiac... O epidemie de iubire de sine iti scade dramatic facturile medicale. Si asta nu e doar o notiune new age, e stiinta!”

Spune-mi parerea ta!

Comentati ca si oaspete. Autentificare optionala dedesubt.