Anna Ghica
Anna Ghica
Citeste sfaturi gratuite ca sa-ti dai sanatatea la maxim
Citeste sfaturi gratuite ca sa-ti dai sanatatea la maxim:


FII LA CURENT! ALEGE CATEGORIA FAVORITA SI CITESTE:
Anna Ghica - Sanatate in bucate
Sanatate in bucate
Anna Gica - Remedii de cand lumea
Remedii de cand lumea
Anna Gica - Copii sanatosi
Copii sanatosi
Anna Ghica - Crudivorisme
Crudivorisme
Anna Gica - Trup, minte si spirit
Trup, minte si spirit


ULTIMELE ARTICOLE


Sa rezolvam infectiile urinare pentru totdeauna!

Sa rezolvam infectiile urinare pentru totdeauna!

11 strategii pentru sanatate

Un subiect pe care vreau sa-l abordez de mult, pe care am o istorie prea lunga si prea grea, este acela al infectiilor urinare recurente – o problema de sanatate care afecteaza mai mult de 2/3 din femeile din toata lumea (!!!). Scriu despre el mai ales pentru ca nu exista suficienta constientizare pe tema preventiei, atentie din partea comunitatii medicale asupra problemei sau finantare pentru niste studii serioase.

Hummus cu ardei copt

Hummus cu ardei copt

Reteta asta are radacini in timp care se intind pana acum aproape 3 ani cand de Craciun am fost la Londra, in vizita la o prietena apropiata. Ca orice vegan aflat in deplasare si care nu vrea sa-si rezume calatoria la a umbla din restaurant in restaurant, m-am gasit de multe ori in postura de a ma intreba ce mai mananc la urmatoarea masa. 

Va rog, pH-ul la control

Va rog, pH-ul la control

Cred ca in continuare in lumea sanatatii nu se vorbeste suficient despre raportul alcalin / acid din dieta noastra. Mai mult, exista persoane foarte vocale in lumea medicinei conventionale care discrediteaza aceasta discutie, ignorand ca traim intr-o lume in care din ce in ce mai multi oameni sunt bolnavi cronic si de la varste din ce in ce mai tinere.

POVESTI DESPRE HORMONI, PARTEA I - Tiroida

POVESTI DESPRE HORMONI, PARTEA I - Tiroida

Dezechilibrele hormonale au devenit o problema atat de generalizata ca aproape oriunde merg aud pe cineva spunandu-si cu naduf povestea. In mai toate intalnirile mele de health coaching se ajunge si la capitolul asta. Femeile de peste 35 de ani sunt cele mai expuse problemelor hormonale, insa “computerul de bord” – adica sistemul nostru endocrin – a inceput sa afecteze in aproape egala masura si sanatatatea barbatilor sau a femeilor cu mult mai tinere.

2015 – anul nevoilor implinite

2015 – anul nevoilor implinite

In primele ceasuri ale unui nou an, aproape toti facem liste. Cu obiective pe care vrem sa le bifam, cu doleante pentru un nou corp, o minte mai citita, o vacanta si mai insorita, un partener de viata si mai si. Unii, mai experimentati, enumera – nu doar in minte, ci cu creionul in mana si foaia de hartie in fata – lucrurile pentru care sunt recunoscatori anului din urma. Scriem pe listele astea ce ne dicteaza intelectul in cea mai mare parte, lasand doar cateva entry-uri pentru ce izvoraste din inima.

Dalul – minunea indiana

Dalul – minunea indiana

In lumea in care traim e destul de greu sa ajungi sa faci legatura dintre dieta cu starea de sanatate generala sau dintre inflamatia cronica si numeroasele boli pe care le cauzeaza. Odata ce stii insa, e greu - daca nu imposibil - sa nu adopti o serie de obiceiuri care sa te puna pe calea cea buna. 

POVESTI DESPRE HORMONI, PARTEA II - 5 OBICEIURI CARE SUBMINEAZA ECHILIBRUL HORMONAL

POVESTI DESPRE HORMONI, PARTEA II - 5 OBICEIURI CARE SUBMINEAZA ECHILIBRUL HORMONAL

De ce m-am documentat eu in ultimii 4 ani pe subiectul hormonilor? Pentru ca m-am confruntat personal cu un dezechilibru hormonal pentru care medicii, ginecologi sau endocrinologi, nu aveau decat un raspuns: pastilele anticonceptionale. Ani de-a randul am stiut ca pilula zilnica nu e decat o mascare a simptomului si nu o rezolvare efectiva, iar acum – dupa ani de studiu individual si in plin proces de urmarire a ultimelor voci in domeniu – sunt bucuroasa ca organismul meu se indreapta spre normalitate si echilibru. 

ROSII COAPTE, O BUNATATE

ROSII COAPTE, O BUNATATE

Suntem probabil in ultimele zile ale sezonului rosiilor de gradina. Gandul asta si faptul ca se termina vara, pe care o iubesc mai tare cu fiecare an ce trece, ma cam intristeaza. Ma consolez stiind ca incep evenimentele frumoase de toamna, se redeschid toate teatrele si ca muntii se imbraca in culori pe care nu le mai au in nicio perioada a anului.